Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. "Afla mai multe"
intretinere.png

Incaltamintea cu fete din piei nete sau presate se curata de praf cu o carpa moale sau cu o perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata in solutie apoasa cu detergent. Pt.buna intretinere a pielii, dupa cateva purtari, se aplica cu ajutorul unei perii moi sau cu o carpa, un strat de crema sau ceara pentru incaltaminte, dupa care, incaltamintea se lustruieste.

Incaltamintea cu fete din piele intoarsa se lustruieste cu o perie speciala pt.acest tip de piele; nu se foloseste apa, deoarece pot ramane pete; pentru curatare se va utiliza o crema sau o lotiune speciala. Petele de ulei sau grasime se indeparteaza cu o solutie speciala pentru acest tip de piele.

Incaltamintea cu fete de lac, piei metalizate sau materiale lacuite se curata de praf cu o carpa moale si uscata. Acest tip de incaltaminte trebuie ferita de contactul direct si de actiunea solventilor organici (alcool, acetona sau alte produse chimice).

Incaltamintea cu fete din material textil este recomandabil sa fie purtata pe timp uscat. Se curata de praf cu o perie uscata, iar in cazul unor pete se vor folosi lotiuni speciale pentru acest tip de material.

Incaltamintea din inlocuitor se curata dupa fiecare purtare cu o carpa umeda, iar petele de grasime se indeparteaza cu o solutie apoasa cu detergent.